miercuri, 19 mai 2010

Vine o vreme...in care fiecare dintre noi trebuie sa dam ce avem mai bun. Se apropie ziua... in care avem posibilitatea si sansa sa decidem singuri soarta!

Umanitate si Admiratie
Jur, sa-mi apar tara,
Chiar cu pretul vietii!
Jur, sa respect legile tarii,
Si regulamentele militare!
Asa sa-mi ajute Dumnezeu!
" Ostasi, de azi inainte prin voia voastra si ocrotirea lui Dumnezeu v-ati legat pe viata de tara. Fiti demni de acest legamant! Dumnezeu sa va ajute!"

Onoare , Demnitate si Respect
" Atata timp cat ma voi putea misca, atata timp cat va mai fi un singur dac care va mai vrea sa traiasca liber, ne vom bate pentru acest pamant! Buni si frumosi! Daca nu mai avem cetati ne vom bate-n ruinele lor! si cat va mai fi o singura palma de pamant pe care sa putem sta in picioare, ne vom bate pentru palma aceea! Aceasta-i legea! Singura! Alta nu cunosc. Ultimul drept pe care-l avem este sa dam moartea; dar ULTIMUL!"

Cinste si Dreptate
- "N-au stiut sa va taie la vreme!"
- "O, maria ta..."
- " N-am sa va judec acum...Condamnatii la moarte sa-si recapete viata, cei inchisi libertatea...sa fie iertate tuturor greselile de pana azi, oricare ar fi ele! De azi inainte insa, talhariile de tot felul, silniciile, minciuna, vanzarea de tara, se vor pedepsii cu capul! Nu va jucati cu focul baieti, din suflet va rog...nu va jucati!"

Stima si Maretie
" De astazi se implinii porunca cea din veac! Sa stea laolalta cei dintr-o singura mama Tara Romaneasca, Tara Ardealului si Tara Moldovei. Asta-i pofta ce-am poftit-o eu!"

" Nu...voi merge pana la capat oriunde ar fi acest capat si vreau ca acest popor sa stie din ce in ce mai mult ce vrea si sa-si dea seama ce poate caci ii las o infaptuita mostenire Tara Romaneasca, tara Transilvaniei si tara Moldovei!"

3 comentarii:

IoniX spunea...

Si va veni o vreme cand hobbitii vor decide soarta tuturor:))

Catalin Sandu spunea...

Oana, mai, lipseste un articol mai.Zau ca l-am vazut pe-aici!

IoniX spunea...

Cata...ia vezi ca nu mai vin la munte